tisdag 10 juni 2008

"Hej och svejs godbye gamla plugg...

..fröken får en blomsterkvast, vi får årets längsta rast. Tack för det det vill vi ha!!!! Inga klockor ringer mer, ingen skola snart vi ser.."
Min favoritsång när jag själv gick i skolan. Alla kategorier! Här hemma har fröken just fått sin blomsterkvast, men eleverna får vänta lite till på årets längsta rast. Vi hade klassavslutningen nu i kväll, men själv utsparken är i morgon förmiddag/morgon. Känns väldigt overkligt. På något konstigt sätt så kommer alltid själva lovet helt oväntat även fast man vetat hela vägen från påask att nu smäller det till!!!

Har suttit och tittat fascinerat på Aktuellt. De pratar om Gladbetyg. Har själv suttit och granskat betygsiffror i matematik och är lite fascinerad över att en skola som på nat.proven i år 9 inte har en endaste MVG, men i slutbetyg anser att 16% är värda detta betyg. Samma skolan ansåg att ca 60% hade godkänt på nat.prov medan endast 39% fick det i slutbetyg (de högre betygen har tagit skillnaden). Tänk att när massmedia har tid/lust att granska så blir detta faktum en nyhet. Det är nog bara att inse att det finns massor att göra när det handlar om betygsättning.
Som en intervjuad sa:
"Vi ska ha en likvärdig skola för alla. Det enda som idag är lika är att det är olika!!!"

Inga kommentarer: